Снимка: Istock

Проблемите в брака са често срещани, но има шест основни събития, които най-често водят до най-лошите последствия. Според Д-р Саманта Родман Уайтн, клиничен психолог в частна практика и основател на DrPsychMom, разбирането, че определени житейски събития често предизвикват този тип раздяла, може да помогне за предотвратяването им. Пропуските възникват, когато единият партньор не може да прости на другия, че не го е подкрепял във важни моменти.

Ето и шестте най-чести житейски събития, които могат да причинят проблеми в брака:

Раждане на дете

Това често води до недоволство и недоразумения. Например, жените може да се чувстват обидени, защото съпругът им не е осигурил достатъчно подкрепа по време на раждането или не е изпълнил обещанията. Това е време на голяма уязвимост за жените, което прави раждането потенциален източник на пропуски в съпричастността.

Период на грижа за бебето

Първите месеци след раждането на дете са специално време, когато една нова майка се нуждае от подкрепа повече от всякога. Ако съпругът се държи егоистично или не участва в грижите за децата, това може да доведе до дълбоко разочарование и негодувание.

Забравени годишнини или важни дати

Забравянето на важни дати като годишнини или рождени дни може да причини сериозно разочарование в една връзка. Жените може да чувстват, че нуждите им се пренебрегват, което засилва усещането, че са подценени.

Сериозно заболяване

Когато единият партньор е болен, другият трябва да направи всичко възможно, за да го подкрепи. Липсата на подкрепа в такива моменти може да предизвика дълбоко негодувание, което е трудно за преодоляване.

Смърт в семейството

Пропуски в отношенията могат да възникнат, когато партньорът не ви подкрепя по време на тежка загуба. Важно е да сте до него, когато партньорът ви преживява скръб, в противен случай чувството на изоставеност може да разруши брака.

Загуба на работа

Загубата на работа може да има голямо влияние върху самочувствието, особено за мъжете, които често оценяват себе си чрез постижения в кариерата. Липсата на подкрепа от партньор в такъв момент може да доведе до дълго прекъсване на връзката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase